| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Mocca Cup med nøddegrissiniSkrevet d. 13 Maj 2002Ingredienser40 stk Kaffebønner, mørkristede 3 dl Piskefløde 150 g Mørk chokolade (60% cacao) 1 spsk Flormelis 1 dl Æggehvide (pasteuriseret) 2 dl Fløde (Letpisket skum til pynt) Fremgangsmåde <div>1. Kaffebønne og piskefløde koges op, tages af varmen. Tilsæt finthakket chokolade, denne udrøres og det hele trækker 10 minutter i køleskab.</div> <div>2. Kaffebønnerne sigtes fra og chokoladen nedkøles helt!</div> <div>3. Æggehviderne piskes stive med flormelisen.</div> <div>4. Den nu kolde chokoladefløde piskes let og vendes forsigtigt med det stiftpiskede hvider.</div> <div>5. Mocca-chokolade-cremen fyldes straks i 6 små espressokopper. Fyld kun 3/4 op ikke mere. Disse stilles på køl indtil servering.</div> <div>6. Nødde Grissini: 100 g hvedemel 75 g stuetempereret smør 50 g flormelis 50 g hasselnøddemel 1 æggeblomme Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt ca. en halv time inden den rulles til tynde stænger der bages på bagepapir ved 150 grader i ca. 10 minutter (til de er gyldne). Afkøles, opbevares evt. i en dåse til næste dag.</div> <div>7. De kolde Mocca Cup's afsluttes med en top af letpisket kold fløde. Drys med lidt revet god chokolade og slut med de elegante grissinis.</div> |