| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Skovkage med bærSkrevet d. 10 April 2002Ingredienser2 stk Æg 1 stk Æggehvide 65 g Sukker 120 g Hvedemel 1 tsk Bagepulver 1 tsk Vanillesukker 25 g Mandel (smuttede og hakkede) 250 g Hindbær (gerne blandet med ribs, solbær og skovbær) 2 spsk Honning (akacie, flydende) 1 stk Appelsin Fremgangsmåde 1. Kom æg, æggehvide og sukker i en stor skål, og pisk det med elpiskeren til en tyk cremet masse. 2. Sigt mel, bagepulver og vanillesukker sammen og vend det forsigtigt i æggene sammen med appelsinskal. Der må ikke piskes, efter at melet er kommet i, da kagen ellers bliver sej. 3. Fordel kagen i en smurt springform, diameter 20-22 cm. Drys først mandlerne på, og fordel bærrene ovenpå. Hæld til sidst honningen over i en tynd stråle. 4. Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter til overfladen er lysebrun og fast. Prik kagen med en gaffel og dryp appelsinsaften over. Lad den trække mindst 1 time. Skær kagen i portionsstykker eller tag tag hele formen med på skovtur. |