| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
MousakkaSkrevet d. 10 April 2002Ingredienser600 g Aubergine 4 spsk Hvidvin (tør) 1 tsk Sukker 1 knsp Kanel 2 stk Løg 2 stk Tomat 400 g Hakket oksekød. 5% 1 tsk Oregano (tørret) 2 spsk Persille (friskhakket) 6 spsk Rasp 4 spsk Parmesanost (revet) 4 dl Mælk 2 spsk Smør 2 spsk Hvedemel 1 knsp Muskatnød (revet) 4 stk Æg Fremgangsmåde <div>1. Skyl auberginen og befri den for stilk og blade. Skræ den i ½ cm tykke skiver på langs. Læg skiverne i et fad, drys dem med salt og læg dem i pres med et andet fad over.</div> <div>2. Pil løget og hak det. Skyl tomaten. Rids et kryds i bunden af tomaten. Kom den i kogende vand og flå den - eller brug evt. en dåse flåede tomater.</div> <div>3. Dryp aubergineskiverne tørre og gnid dem med olie på begge sider.</div> <div>4. Steg aubergineskiverne gyldne på begge sider i olien. Læg dem på et stykke køkkenrulle efterhånden som de er færdige.</div> <div>5. Varm 1 spsk olie i en gryde og svits løgstykkerne til de er gennemsigtige. Tilsæt kødet og lidt vand. Kødet skal brune, men ikke blive gråligt. Hæld vinen ved.</div> <div>6. Skær tomaterne i både. Pres dem gennem en sigte. Kom tomatetkødet i kødsaucen. Tilsæt persille og krydderier. Smag til med salt og peber. Lad kødsaucen simre ca. 20 minutter. Rør raspen og lidt af osten i.</div> <div>7. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Tilsæt den varme mælk lidt efter lidt under omrøring. Det skal blive en glat sauce. Kog saucen tyk i ca. 5 minutter ved svag varme. Krydr med muskatnød, salt og peber.</div> <div>8. Kog æggene kort så eventuelle bakterier fra skallernes overflade forsvinder. Knæk æggene. Pisk to af æggene sammen og rør dem i béchamelsaucen. Rør ost i.</div> <div>9. Sæt ovnen på 180 grader.</div> <div>10. Smør et ovnfast fad med smør. Drys med rasp. Beklæd med aubergineskiver.</div> <div>11. Pisk de sidste æg i kødsaucen. Fordel over aubergineskiverne. Dæk kødsaucen med de sidste aubergineskiver.</div> <div>12. Alt hældes over med béchamelsaucen.</div> <div>13. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time.</div> |