HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Chokoladekage uden mel

Skrevet d. 27 Maj 2002
Ingredienser
150 g Mørk chokolade (med højt kakaoindhold)
200 g Marcipan (af god kvalitet)
160 g Æggeblomme
300 g Æggehvide
220 g Sukker
30 g Cacaopulver

Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Beklæd en bageplade med bagepapir.

3. Hak chokoladen i mindre stykker, dom den i en skål og smelt den langsomt i vandbad.

4. Pisk marcipanen grundigt med æggeblommer til det er skummende og ensartet.

5. Pisk æggehviderne stive med sukker.

6. Sigt cacaopulveret ned i en skål.

7. Vend lidt æggehvider i mandel/æggemassen for at gøre den mere lind. Tilsæt den smeltede chokolade, lidt mere æggehvide, den sigtede cacao og til sidst resten af æggehviderne.

8. Bred dejen ud på bagepapiret i et 1½ cm tykt lag. Bag den i 10-15 minutter.

9. Lad kagen køle af på en bagerist - spis den alene eller lagt sammen med en creme.