| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Chokoladekage uden melSkrevet d. 27 Maj 2002Ingredienser150 g Mørk chokolade (med højt kakaoindhold) 200 g Marcipan (af god kvalitet) 160 g Æggeblomme 300 g Æggehvide 220 g Sukker 30 g Cacaopulver Fremgangsmåde 1. Forvarm ovnen til 180 grader. 2. Beklæd en bageplade med bagepapir. 3. Hak chokoladen i mindre stykker, dom den i en skål og smelt den langsomt i vandbad. 4. Pisk marcipanen grundigt med æggeblommer til det er skummende og ensartet. 5. Pisk æggehviderne stive med sukker. 6. Sigt cacaopulveret ned i en skål. 7. Vend lidt æggehvider i mandel/æggemassen for at gøre den mere lind. Tilsæt den smeltede chokolade, lidt mere æggehvide, den sigtede cacao og til sidst resten af æggehviderne. 8. Bred dejen ud på bagepapiret i et 1½ cm tykt lag. Bag den i 10-15 minutter. 9. Lad kagen køle af på en bagerist - spis den alene eller lagt sammen med en creme. |