HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Nøddeiscreme

Skrevet d. 8 April 2004
Ingredienser
5 dl Piskefløde
5 dl Sødmælk
125 g Sukker
8 stk Æggeblomme
200 g Valnød

Fremgangsmåde
1. Hak valnødderne fint og giv dem et opkog med mælken, fløde og sukkeret
2. Pisk æggeblommerne sammen i en gryde. Pisk den varme flødeblanding i æggene lidt efter lidt. Varm blandingen varsomt op under stadig omrøring til den jævner let. Den må ikke nærme sig kogepunktet, så skiller den.
3. Køl cremen af, hæld den i en isboks og frys den 5 – 6 timer.
4. Isen serveres på tallerkener med udvalgte bær (fx. jordbær, hindbær, blåbær brombær el.), der kan drysses med lidt sukker. Tip: I stedet for valnødder kan anvendes 200 gram chokolade, der kommes i når cremen er kold