HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Chokoladeskaller med abrikoscreme

Skrevet d. 8 April 2004
Ingredienser
4 stk Abrikos (fra dåse)
2 stk Abrikos (fra dåse)
2 dl Abrikos (Kun saften)
0,5 spsk Citronsaft
50 g Smør
200 g Mørk chokolade

Fremgangsmåde
1. Blend de 4 abrikoser til pure. Pisk fløden stiv, vend pureen i og smag til med Grand-Marnier. Stil det koldt.
2. Chokoladeskaller - Det kræver lidt håndelag at lave chokoladeskallerne. Form små firkantede forme af folien. (Brug evt. en form til at forme folien efter ) Smelt chokoladen, hæld forsigtigt chokolade i formene, mens de vendes og drejes, så chokoladen dækker dem helt indeni. Stil dem koldt til chokoladen er helt stivnet. Fjern forsigtigt folien. Skallerne må ikke være for tynde, da de ellers let går i stykker.
3. Sauce - Blend abrikoserne med abrikos og citronsaft. Kog det ind, til der er 1 dl. tilbage. Tilsæt likøren og tag gryden fra varme. Pisk smørret i lidt ad gangen.
4. Fyld chokoladeskallerne med abrikospuré og server lidt sauce og abrikosbåde til.