HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Butterdejsskåle med æblefyld

Skrevet d. 9 April 2004
Ingredienser
400 g Butterdej
1 stk Æg
100 g Sukker
100 g Kanel
0 cl Smør (til pensling)
4 stk Æble (grønne)
150 g Flormelis
150 g Brun farin
100 g Sukker
2 stk Jordbær (i skiver)
2,5 dl Cremefraiche. 18%

Fremgangsmåde
1. Butterdejen rulles ud, til den har en ensartet tykkelse. Den må ikke være for tyk. Den pensles med pisket æg, strøs med kanel og sukker. Dejen rulles til en pølse og skæres i skiver på 3 – 5 cm. De trykkes flade og rulles ud, til de er ensartet flade og runde. Glas pensles med smør, og dejen kommes over. De bages i ovn ved 180 – 190 grader i 15 – 20 minutter.
2. Æblerne halveres, og kernehuset fjernes. De skæres derefter i grove tern. Melis og farin sættes over i en gryde med smørret og smeltes ved svag varme. Æblerne tilsættes og koges møre. Når de er færdige, kommes de i butterdejsskålene og pyntes med creme fraiche og jordbær