HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Caesar's salad

Skrevet d. 2 August 2001
Ingredienser
1 stk Romainesalat
100 g Stribet, røget bacon
50 g Toastbrød
3 spsk Solsikkeolie
2 stk Hvidløg
2 stk Æg
3 spsk Citronsaft
1 dl Olivenolie
2 tsk Worcestershire sauce
2 stk Sardelfilet
50 g Parmesanost

Fremgangsmåde
1. Fjern stokken fra salathovedet, skyl de enkelte blade og lad dem dryppe af i sigten.
2. Skær baconen i strimler, steg dem ved middel varme på en varm pande. Skær brødet i terninger, tag baconen af panden, hæld olie ved og steg brødterningerne til sprøde croutoner. Pil hvidløget, hak det fint og lad det stege med et øjeblik til sidst.
3. Prik æggene og læg dem i kogende vand i 1 minut (ikke længere!). Giv æggene et kuldechok under den kolde hane, slå dem ud og få det endnu flydende indre over i en skål med en ske. Pisk æggemassen med citronsaft, olivenolie og worcesterhire sauce. Krydr med salt og peber.
4. Skær salatbladene på tværs i 2 cm brede strimler. Bland dressingen i. Skyl sardellerne, tør dem og skær dem i bitte små stykker. Drys sardeller, bacon og brødcroutonner ud over salaten. Høvl parmesanen groft over det hele.