HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Broccoli-kartoffelsuppe

Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
1 spsk margarine
1 stort løg (ca.2 ½ dl hakket)
2 fed hvidløg (finthakkede)
1 tsk tørret dild
500 g broccoli (kun buketterne)
7 ½ dl hønsebouillon
4 kartofler (skrællede og i tern: 5 dl)
2 ½ dl fløde 13 %
¼ tsk sort peber
½ tsk salt
2 ½ dl reven mager ost

Fremgangsmåde

Smelt margarinen i en gryde, og svits de hakkede løg under omrøring, til de er klare ca. 3 min. Tilsæt hvidløg og dild, og steg det med ca. 1 min.
Læg broccoli og kartofler i gryden, hæld bouillonen på, og bring det i kog. Dæmp varmen, og lad det simre delvist dækket med låg, til grøntsagerne er møre ca. 10 min.

Kør suppen i foodprocessoren, til den er ensartet i konsistensen. Hæld suppen tilbage i gryden

Tilsæt fløde, salt og peber, og varm igennem ca. 5 min. Rør 2 dl reven ost i, og rør rundt, til den er smeltet. Hæld suppen op i tallerkener, og drys resten af osten over. Server straks.