| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Fyldig tomatsuppeSkrevet d. 17 Januar 2008Ingredienser800 g bøftomater evt. alm. tomater 1 løg 1 lille fed hvidløg 2 spsk olivenolie 1 potte (bundt) basilikum ½ 1 grøntsagsbouillon 1 del fløde eller cremé fraiche salt og peber 1 nip friskreven muskatnød Fremgangsmåde Skold, flå og udkern bøftomaterne. Skær mellemvæggene fra og skær frugtkødet i grove tern. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Opvarm olien i en gryde og svits løget. Pres hvidløget i. Tilsæt tomaterne, bring i kog og lad koge 5 min uden låg. Skyl basilikummen og knib bladene af. Gem 4 blade til pynt. Skær resten i strimler og rær det i gryden. Hæld grøntsagsbouillonen på og lad det simre ca. 10 min. Pisk fløden til fast skum og bland lidt af det i suppen. Smag suppen til med salt, peber og muskat. Hæld suppen op i 4 tallerkener og garnér med en top flødeskum eller lidt cremé fraice og basilikumblade, evt. strimlede. Serveres evt. med baguetteskiver med hvidløgssmør. |