HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Kartoffelfad m/ost

Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
500 g kogte kartofler, salt, peber, muskatnød, 75 g smør, 1 dl mælk, 100 g reven Danbo, 1 stor tomat, persille.


Fremgangsmåde
Mos kartoflerne og pisk mælk og halvdelen af smørret i og smag til med salt, peber og reven muskatnød. Læg kartoffelmosen i bunden af et smurt ildfast fad. Drys med osten og læg resten af smørret på i klatter. Stil fadet i en varm ovn ved 180 gr. i 15 min, derefter under grillen til overfladen er gylden. Pynt med tomat og persille.

Serveres som tilbehør til kødretter eller alene som vegetarret.