HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Stegt vildsvinekølle

Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
1 vildsvinekølle, 10-12 letknuste enebær, 100 g smør, 2 dl kogende bouillon, 1 dl portvin, 1 dl piskefløde, 2 spsk. maizena, lidt ribsgelé - marinade: 3/4 l rødvin, 1 fintsnittet blegselleri, 4 skiver citron, 1 dl olie, 1 tsk. stødt oregano, 1 smuldret timiankvist, 1 lille ituskåret løg, 1 laurbærblad

Fremgangsmåde
Køllen afpudses. Alt til marinaden sammenpiskes grundigt, og heri lægges kødet 1-2 døgn. Tages derefter op, aftørres, gnides med enebær, strøes med salt og lægges i en bradepande, der smøres lidt i bunden. Smørret fordeles i små stykker ovenpå køllen, og den brunes ved kraftig varme. Blusset dæmpes, og bouillonen og halvdelen af marinaden hældes ved. Dryppes under stegning. Efter 1 time hældes resten af marinaden ved. Steges endnu 1 time. Skyen sies derpå fra, skummes og sættes over varmen sammen med portvin og fløde. Bringes til kogepunktet, jævnes med maizena og smages til med ribsgelé.

Serveres med grønsager eller smørbrunede kartofler og en skål grøn salat.