| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Kyllingelår med kartoffelpure og skalotteløgSkrevet d. 30 Januar 2008Ingredienser4 stk. hele kyllinge lår. 2 stk. bagekartofler 150 g champignon 2 stk. skalotteløg 1 æg 1 dl piskefløde. Sauce: Saft af 1 citron 1½ dl fond 2 dl piskefløde ½ bundt purløg Tilbehør: Grønne salater efter ønske og årstid Fremgangsmåde kyllingelårene benes ud til første led, krydres med salt og peber lægges i et smurt ildfast fad med skindet nedad. kartoflerne vaskes , tørres og sættes i ovnen i groft salt i 55 min ved 200 grader. De færdig bagte kartofler skæres over, massen tages ud og blandes med de fint hakkede skalotteløg og de hakkede svampe. Ægget røres i fløden tilsættes og der smages til med salt og peber. Denne masse fordeles i lårene, og steger nu 35 min ved 200 grader i ovnen. Saucen: citronsaften koges lidt ned, fonden tilsættes og det koges ind til det halve. Fløden tilsættes, lad sauces reducere uden at blive for tyk, smag til og tilsæt fintskåret purløg. Tilbehør: Anret denne ret med friske grønne salater der er marineret og tilsat nye grønne blancheret asparges stykker. |