| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Stegt kylling vinaigre med bredbladet persilleSkrevet d. 30 Januar 2008Ingredienser1 kylling smør timian hvidløg salt og peber. Til sauce: Frisk timian 5 fed hvidløg lidt olivenolie 3 dl hvidvin 1 dl balsamico eddike af god kvalitet ca 1½- 2 spsk tomat pure. 2 dl kraftigt indkogt kyllinge fond 75 g usaltet smør. Garniture: 200 g svampe-champignons eller østershatte, lidt smør 20 stk små perleløg 150 g bacon i tern ½ bdt bred bladet persille ½ kg nye danske kartofler Fremgangsmåde 1: Den klargjorte kylling parteres i 8 stykker, krydres godt og brunes godt af i smør med timian og hvidløg, anbring stykkerne i et ovnfast fad og læg timian og hvidløg over hvert stykke, sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 25 – 30 min. 2: Sauce: På en pande kommes lidt olivenolie, herpå ristes timian og hvidløg af, tilsæt hvidhvin og balsamico eddike, lad det koge ind til 1/3 tilsæt tomatpure og lad det sautere lidt. Fonden hældes ved lad nu det hele indkoge lidt, sigt saucen og smag til monter saucen op med smør. 3: Garniture: De klargjorte svampe ristes af i smør og kommes i en skål. Bacontern steges sprøde med lidt olie og afdryppes på en sigte. De små løg pilles og koges møre i let saltet vand. Alle disse små garniture lægges på en varm pande med lidt smør og krydres med persillen. 4: Denne ret kan serveres med nye danske kartofler der er kogte og stegt sprøde i lidt afklaret smør. Men et godt stykke brød og en tomat salat kan også anbefales. |