HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Kylling-pie i dybt fad

Skrevet d. 14 November 2009
Ingredienser
60 g smør
1 lille løg, finthakket
125 g champignoner, halverede
1 1/4 dl bladselleri, finthakket
2/3 dl hvedemel
3 ¾ dl hønsebouillon
1 1/4 piskefløde
5 dl stegt kyllingekød uden skind, i tern
sort peber fra kværn
2 plader frossen butterdej
sammenpisket æg, til pensling

Fremgangsmåde
1 Smør varmes i en gryde og løget svitses blødt og gyldent. Tilsæt champignoner og selleri og svits under omrøringen i endnu 3-4 minutter.

2 Drys mel over grønsagerne og rør det sammen. Tilsæt langsomt bouillon under omrøringen, til saucen koger og jævner. Rør fløde og kyllingekød i; smag til med peber.

3 Hæld denne blanding i en ovnfast, smurt skål (1½ liter). 2 plader butterdej >>limes<< sammen med sammenpisket æg. Skær en cirkel med skålen og læg den over fyldet. Dekoreres med blade eller små kyllinger af dej, fastgjort med sammenpisket æg. Hele låget pensles med æg; bages i 200 grader varm ovn i 20-25 minutter, eller til låget er gyldent.