| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Kylling-pie i dybt fadSkrevet d. 14 November 2009Ingredienser60 g smør 1 lille løg, finthakket 125 g champignoner, halverede 1 1/4 dl bladselleri, finthakket 2/3 dl hvedemel 3 ¾ dl hønsebouillon 1 1/4 piskefløde 5 dl stegt kyllingekød uden skind, i tern sort peber fra kværn 2 plader frossen butterdej sammenpisket æg, til pensling Fremgangsmåde 1 Smør varmes i en gryde og løget svitses blødt og gyldent. Tilsæt champignoner og selleri og svits under omrøringen i endnu 3-4 minutter. 2 Drys mel over grønsagerne og rør det sammen. Tilsæt langsomt bouillon under omrøringen, til saucen koger og jævner. Rør fløde og kyllingekød i; smag til med peber. 3 Hæld denne blanding i en ovnfast, smurt skål (1½ liter). 2 plader butterdej >>limes<< sammen med sammenpisket æg. Skær en cirkel med skålen og læg den over fyldet. Dekoreres med blade eller små kyllinger af dej, fastgjort med sammenpisket æg. Hele låget pensles med æg; bages i 200 grader varm ovn i 20-25 minutter, eller til låget er gyldent. |