HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Oldemors Klejner

Skrevet d. 2 Januar 2010
Ingredienser
gryde til friturekogning

køkkenrulle med aviser under til at suge overskydende fedt fra de kogte klejner

500 g hvedemel
mere mel til æltning
30 g smør
3 æg
5 æggeblommer
2 spsk. fløde
250 g sukker
1 tsk. kardemomme
1 knsp. stødte nelliker
1 tsk. reven citronskal

1 kg palmin til kogning

Fremgangsmåde
1 Bland mel, kardemomme, nelliker og smuldr fedtstoffet i.

2 Rør æg, fløde, sukker og reven citronskal sammen.

3 Rør blandingen med melet. Sæt dejen koldt i 2 timer.

4 Ælt dejen med mere mel til den slipper.

5 Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse.

6 Skær dejen ud med en klejnespore og vrid klejnerne.

7 Varm palminen til den syder om en tændstik (modsat svovlenden).

8 Kog 5-6 klejner ad gangen, til de er gyldne, tag dem op og læg dem på køkkenrulle med aviser under for at suge overskydende fedtstof.