| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Oldemors KlejnerSkrevet d. 2 Januar 2010Ingrediensergryde til friturekogning køkkenrulle med aviser under til at suge overskydende fedt fra de kogte klejner 500 g hvedemel mere mel til æltning 30 g smør 3 æg 5 æggeblommer 2 spsk. fløde 250 g sukker 1 tsk. kardemomme 1 knsp. stødte nelliker 1 tsk. reven citronskal 1 kg palmin til kogning Fremgangsmåde 1 Bland mel, kardemomme, nelliker og smuldr fedtstoffet i. 2 Rør æg, fløde, sukker og reven citronskal sammen. 3 Rør blandingen med melet. Sæt dejen koldt i 2 timer. 4 Ælt dejen med mere mel til den slipper. 5 Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse. 6 Skær dejen ud med en klejnespore og vrid klejnerne. 7 Varm palminen til den syder om en tændstik (modsat svovlenden). 8 Kog 5-6 klejner ad gangen, til de er gyldne, tag dem op og læg dem på køkkenrulle med aviser under for at suge overskydende fedtstof. |