| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
DesserttallerkenSkrevet d. 3 Januar 2010Ingredienser50 g rå marcipan 50 g sukker 50 g smør 1 æg 1 spsk. hvedemel 20 g finthakkede mandler 4 store, flotte jordbær Lidt mandelflager til pynt 100 g stikkelsbær 3 æggeblommer 3 spsk. sukker Kornene af ½ vaniljestang 1 dl piskefløde 1 dl sødmælk 250 g jordbær 100 g sukker Saften af ½ appelsin Fremgangsmåde Riv marcipanen på rivejern og pisk den med sukker og smør. Rør ægget i og fold mel og mandler i dejen. Kom dem i 4-5 store eller 8 mindre muffinsforme og læg et jordbær i hver. Drys med mandelflager og bag ved 190° i 20-25 min. Skyl stikkelsbærrene, nip dem og halver dem. Læg dem i små bunker på 4 store tallerkener. Rør æggeblommer med sukker, vanilje, mælk og fløde og bring det til 80° i en gryde under konstant opvarmning. Når det er jævnt og glat, afkøles det fuldstændig og serveres som sovs til stikkelsbærrene. Kom skyllede rensede jordbær i en gryde med sukker og lidt appelsinsaft. Kog forsigtigt under låg i 3-4 min., til der dufter dejligt af jordbær. Afkøles og blendes. Køles helt ned (evt. halvfryses) og køres så på ismaskine eller stilles i fryser og blendes nogle gange under indfrysning. |