HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Bagt frugt og vaniljecreme

Skrevet d. 17 Januar 2010
Ingredienser
2 appelsiner
1 ananas
2 pærer
2-3 blommer
Ca. 6 spsk. brun farin

Vaniljecreme:
250 g syrnet fløde 9 %
Kornene fra 1 vaniljestang
Akaciehonning

Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 180°.

Skræl appelsinerne og skær dem i kvarter.

Skær ananassen i kvarter på den lange led, og fjern derefter den træede midterstreng. Lad så knivenfølge bunden, således at frugtkødet skæres fri. Skær frugtkødet, så det får samme størrelse som appelsinstykkerne.

Del pærerne, fjern kernehusene og skær pærerne i kvarter.

Fjern stenene fra blommerne, som derpå skæres i kvarter.

Læg alle frugtstykkerne i et lille, ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Drys brun farin over og sæt fadet i den varme ovn i 20-30 min., til frugterne er gennembagte, og overfladen let gylden.

Vaniljecreme: Rør syrnet fløde og vaniljekorn sammen. Smag til med honning.