HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Chokoladekage med appelsinsirup

Skrevet d. 4 Februar 2010
Ingredienser
(6-8 pers.)

Chokoladekage:
150 g sukker
4 æg str. m/l
150 g blødt smør
150 g mørk chokolade
90 g hvedemel.

Appelsinsirup:
Saften af 4 store appelsiner
1 dl honning
1 spsk. citronsaft
1 kanelstang.

Tilbehør:
Kiwi og appelsin skåret i mundrette stykker.

Fremgangsmåde
Chokoladekage:
Opvarm ovnen til 180°. Pisk sukker og smør hvidt. Tilsæt æggene – ét af gangen. Smelt hakket chokolade over vandbad. Rør det i æggeblandingen. Sigt melet i og rør sammen. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Bages på 2. nederste rille i den varme ovn i 20-22 min.

Appelsinsirup:
Kom appelsinsaft, honning, citronsaft og kanelstang i en kasserolle. Bring i kog. Lad det derefter småsimre indtil en sirupsagtig konsistens, 20-30 min. Afkøles derefter.