| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
BuffetspydSkrevet d. 28 December 2018IngredienserBuffet til 12 24 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange 400 g kyllingefilet (3-4 stk.) 1 svinemørbrad 400 g oksemørbrad 500 g optøede frosne lammemørbrader (8-12 stk.) 900 g faste røde eller blå blommer (12-24 stk.) 24 tynde skiver bacon (ca. 225 g) 4 rødløg i tykke både Kryddersmør 250 g smør ½ dl teriyakisauce - japansk grill- og stegesauce 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet) 2 spsk tørret basilikum 2 tsk stødt koriander 1 tsk fint salt 3 spsk rasp Tilbehør 600 g grøn salat 600 g flutes Fremgangsmåde Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time. * Afpuds imens alt kødet for eventuelle sener og hinder. * Skær de 4 slags kød i hver 24 tern (ca. 2 x 3 cm). * Flæk blommerne, fjern stenene og skær blommerne i 48 stykker. * Del baconskiverne midt over. * Sno et stykke bacon rundt om hvert stykke blomme. * Del hver løgbåd i blade og mindre både (48 stykker i alt). * Tag spyddene op af vandet og tør dem. * Sæt kød, blommer med bacon og løg (med lidt afstand imellem) på spyddene således: Kylling, blomme, svinekød, løg, oksekød, blomme, lam og slut med løg. * Stil spyddene tildækket i køleskabet. Kryddersmør * Kom smørret i en lille tykbundet gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. * Tag gryden af varmen og tilsæt teriyakisauce og resten af ingredienserne. * Kom alufolie i ovnens bradepande og læg risten over. * Læg halvdelen af spyddene på risten. * Dup med en pensel kryddersmørret på begge sider af spyddene og drys dem med rasp - ligeledes på begge sider. * Anbring rist og bradepande øverst i ovnen og grill spyddene i ca. 5 min. * Vend spyddene og grill dem færdige. * Dup resten af spyddene med kryddersmør, drys med rasp og grill dem. Genvej * Spyddene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer, før de grilles. Tip * Hvis buffetspyddene skal fryses så erstat de frosne lammemørbrader med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt). Grill * Ca. 9 min. Frysetip Kan fryses uden kryddersmør og rasp, se tip |