| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovnSkrevet d. 28 December 2018Ingredienser4 personer Saltdej 300 g fint salt 300 g hvedemel (ca. 5 dl) 2 dl vand 2 spsk rapsolie Oksemørbrad i dej 25 g smør 750 g afpudset oksemørbrad 1 tsk tørret rosmarin 1 dl hakket frisk kruspersille friskkværnet peber Kartofler i ovn 750 g kartofler ½ grofthakket porre (ca. 50 g) 1 tsk groft salt friskkværnet peber 75 g smør 300 g grøn salat Fremgangsmåde Saltdej Bland salt og hvedemel. Tilsæt vand og olie og ælt dejen godt sammen. Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm). Oksemørbrad i dej Lad smørret blive gyldent i en pande og brun oksemørbraden ca. 3 min. i alt. Tag oksemørbraden op og læg den midt på dejpladen. Rist rosmarin og persille få minutter i smørret. Fordel de ristede krydderurter på mørbraden og drys med peber. Luk enderne af dejen ind over mørbraden. Læg den ene langside op og pensl kanten med lidt vand. Læg derefter den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande og bag den midt i ovnen. Kartofler i ovn Kartofler i ovn: Skræl kartoflerne og riv dem groft. Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Tryk væden af i et klæde eller køkkenrulle. Fordel halvdelen af kartoflerne i 4-6 smurte, flade ovnfaste portionsforme. Drys med porrer, salt og peber. Afslut med resten af kartoflerne og fordel smørklatter hist og her. Tag oksemørbraden ud af ovnen og hold mørbraden varm i dejen. Bag kartoflerne midt i ovnen. Oksemørbraden har godt af at hvile, mens kartoflerne bager. Skær ved serveringen mørbraden fri af saltdejen - dejen kan ikke spises. Skær kødet i skiver og server det sammen med kartofler, kold eller lun sherrysauce og grøn salat. Bagetid for oksemørbrad Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn. Bagetid for kartofler Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn. |