HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Gratineret mørbrad med appelsin og chili

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
4 personer

1 afpudset svinemørbrad
10 g smør
1 tsk groft salt
225 g fileter af appelsiner - 3 appelsiner
1 dl friskpresset appelsinsaft
4 spsk sød chilisauce
40 g grofthakkede hasselnøddekerner
200 g revet Mozzarella 15%

Tilbehør
kog 240 g løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
400 g dampede haricots verts

Fremgangsmåde
Skær mørbraden i 8 skiver og tryk dem let flade. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kødet ca. 1 min. på hver side og drys med halvdelen af saltet. Tag kødet op og læg det i et ovnfast fad (ca. 15 x 27 cm). Kom appelsinfileter, -saft, chilisauce og resten af saltet i panden. Kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til. Hæld saucen over kødet og drys med nødder og ost. Gratiner mørbraden midt i ovnen og server den med ris og bønner.

Gratinering
Ca. 15 min. ved 225°.