| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Urtepakket svinemørbradSkrevet d. 28 December 2018Ingredienser4 personer Grøn honningsauce 2½ dl økologisk Fraiche 9% ¾ spsk honning ½ dl finthakkede krydderurter, fx timian og rosmarin 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet) ½ tsk groft salt 1 svinemørbrad (ca. 500 g) 15 g smør 1 tsk groft salt friskkværnet peber 1 lille finthakket fed hvidløg 12 friske rosmarinkviste og timiankviste Tilbehør 1 kg kogte kartofler 400 g dampede eller bagte gulerødder 200 g skyllet grøn salat Fremgangsmåde Grøn honningsauce Vend fraichen sammen med honning, de meget finthakkede krydderurter, citronskal og salt. Stil saucen tildækket i køleskabet indtil servering. Smag til. Del mørbraden i 4 stykker. Skær et snit på langs i hvert stykke. Pensl med halvdelen af fedtstoffet, drys med salt og peber. Fordel hvidløg og krydderurter i kødstykkerne og luk dem sammen med kødnåle. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun kødet ved kraftig varme i ca. 1 min. på hver side. Steg det færdigt ved jævn varme i ca. 6 min. - vend af og til. Stil kødet tildækket indtil servering. Server sammen med grøn honningsauce, kartofler, gulerødder og salat. |