HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Urtepakket svinemørbrad

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
4 personer

Grøn honningsauce
2½ dl økologisk Fraiche 9%
¾ spsk honning
½ dl finthakkede krydderurter, fx timian og rosmarin
1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk groft salt
1 svinemørbrad (ca. 500 g)
15 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 lille finthakket fed hvidløg
12 friske rosmarinkviste og timiankviste

Tilbehør
1 kg kogte kartofler
400 g dampede eller bagte gulerødder
200 g skyllet grøn salat

Fremgangsmåde
Grøn honningsauce
Vend fraichen sammen med honning, de meget finthakkede krydderurter, citronskal og salt. Stil saucen tildækket i køleskabet indtil servering. Smag til.

Del mørbraden i 4 stykker. Skær et snit på langs i hvert stykke. Pensl med halvdelen af fedtstoffet, drys med salt og peber. Fordel hvidløg og krydderurter i kødstykkerne og luk dem sammen med kødnåle. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun kødet ved kraftig varme i ca. 1 min. på hver side. Steg det færdigt ved jævn varme i ca. 6 min. - vend af og til. Stil kødet tildækket indtil servering. Server sammen med grøn honningsauce, kartofler, gulerødder og salat.