| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Thaimarinerede mørbradsbøffer med 2 salater og lun ingefærflødeSkrevet d. 28 December 2018Ingredienser6 personer 2 afpudsede svinemørbrader (ca. 900 g) 50 g smør 2 spsk rapsolie 2 spsk thai fiskesauce 2 tsk finthakket rød chilipeber 1 spsk fintrevet frisk ingefær 2 små knuste fed hvidløg Agurkesalat 1 agurk i små tern (ca. 300 g) 1 finthakket rødløg (ca. 75 g) 1 granatæble - kernerne herfra (ca. 200 g) 2 tsk finthakket rød chilipeber 1 dl risvinseddike 4 spsk sukker ½ tsk groft salt Nudelsalat 150 g risnudler 3 spsk sojasauce 100 g sukkerærtespirer 400 g dampede grønne bønner 150 g saltede cashewnødder 3 dl friske korianderblade 2 spsk rapsolie 2 spsk sorte sesamfrø Lun ingefærfløde ¼ liter Piskefløde 38% 2 spsk fintrevet frisk ingefær ½ tsk groft salt Pynt sorte sesamfrø havsalt Fremgangsmåde Skær mørbraderne i 12 bøffer. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Tryk bøfferne lidt flade og brun 6 af bøfferne ca. 1 min. på hver side. Brun resten af bøfferne på samme måde. Bland olie, fiskesauce, chili, ingefær og hvidløg i en frysepose. Kom bøfferne i marinaden og ryst posen godt. Lad mørbradbøfferne marinere i køleskabet i mindst 2 timer. Tag bøfferne op af marinaden og læg dem på en plade med bagepapir. Steg bøfferne midt i ovnen - lige inden serveringen. Agurkesalat Bland alle ingredienserne og lad salaten trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til. Nudelsalat Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og skyl nudlerne i koldt vand, til vandet er klart. Lad dem dryppe af i en sigte og klip i mindre stykker. Vend nudlerne med sojasauce og de øvrige ingredienser - vend korianderblade i og drys med sesam lige inden serveringen. Lun ingefærfløde Bring fløden i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Tillsæt ingefær og salt og smag fløden til. Stegetid for mørbradbøffer Ca. 10 min. ved 225° - varmluft. Tip Hvis I ikke får forret og dessert eller der er sultne kødspisere blandt jer, skal du nok beregne en ekstra mørbrad . |