| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Råmarineret laks med beder og rygeostSkrevet d. 28 December 2018IngredienserTapas til 8 - ca. 3 stk. pr. person Marinade - dagen før ½ dl sojasauce ½ dl friskpresset appelsinsaft 1½ spsk friskpresset citronsaft 2 dl hasselnøddeolie 90 g brun farin (ca. 1½ dl) 1 stilk citrongræs i tynde skiver 2 stjerneanis 1 spsk korianderfrø 1 spsk groftrevet citronskal (usprøjtet) 300 g laksefilet uden skind Rygeostcreme med appelsin 100 g rygeost 10% 1 dl Cremefraiche 38% 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet) ½ tsk fint salt friskkværnet peber Sukkersyltede tyttebær ½ dl vand 3 spsk sukker 50 g tyttebær 2 gule beder (ca. 400 g) Pynt karse Fremgangsmåde Marinade - dagen før Bring alle ingredienserne, bortset fra laks, i kog. Lad marinaden køle helt af. Skær laksen i 2 cm brede strimler og kom dem sammen med marinaden i en plasticpose egnet til madvarer. Lad laksen marinere natten over i køleskabet. Rygeostcreme med appelsin Vend rygeost, cremefraiche og appelsinskal sammen. Tilsæt salt og peber og smag til. Sukkersyltede tyttebær Bring vand og sukker i kog og lad sukkeret smelte. Tilsæt tyttebærrene og stil dem tildækket i køleskabet. Anretning Udstik bederne med en kolonneform (ca. 3½ cm i diameter). Skær de udstukne gule beder i 24 tynde skiver (ca. 2 mm). Udstik yderligere en yderring. Skær de marinerede laksestykker i 24 tern (ca. 2 x 2 cm). Anret laks, tyttebær og rygeostcreme på bederne. Pynt med karse. Tips I stedet for beder kan du bruge agurk - det giver en mildere smag. Har du ikke en kolonneudstikkerform - så skræl bederne så de får en diameter på ca. 3½ cm. Beregn 3 stk. pr. person til tapas eller buffet. Til forret er her til 6 personer. |