HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Spaghetti vongole

Skrevet d. 18 August 2001
Ingredienser
500 g Spaghetti
1 kg Hjertemuslinger
3 fed Hvidløg
6 spsk Olivenolie
0,25 l Tør hvidvin
1 bundter Persille

Fremgangsmåde
1. Bring 5 l vand i kog i en stor gryde med 2 spsk salt (fuld varme, låg på). I mellemtiden skal alle muslingerne skylles, alle åbne smides væk. Løg og hvidløg pilles, løget halveres og skæres i tynde ringe, hvidløget hakkes. Chilierne knuses eller hakkes.
2. Varm olivenolien i en anden stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg og chiliflagerne, rør rundt, lad det simre 2 minutter. Tilsæt alle muslingerne og vinen, snus ind og læg låget på! Sørg for at kogepladen kun står på middel varme, det skal ikke spilkoge, men kun lige simre - knap 10 minutter.
3. Nu er det tid til at hælde spaghettien ned i det boblende vand og holde øje med den (smag på den!)
4. Skyl persillen og ryst vandet af. Hak den fint. (Jo større kniven er, jo bedre går det). Tag låget af muslingegryden, dene gang fjernes alle de muslinger som ikke er åbne og smides i skraldespanden. Salt, peber, persille i til sidst - færdig. Hæld vandet fra spaghettien, bland spaghettien grundigt med det hele. Og så skal der guffes!