HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Bagte æblebananer

Skrevet d. 11 August 2001
Ingredienser
500 g Kumquat
5 spsk Brunt sukker
2 spsk Cognac (eller brandy)
2 spsk Vand
6 spsk Yoghurt (afdryppet)
1 kg Æblebananer (også kaldet babybananer)
1 spsk Ahornsirup
1 spsk Ahornsirup (til yoghurtsaucen)

Fremgangsmåde
1. Varm ovnen op til 200 grader.

2. Skær kumquattene i halve og fjern kernerne. Kom sukker, brandy eller cognac og vand i en gryde og varm op ved svag varme til sukkeret er opløst. Tilsæt kumquattene og lad dem simre ca. 10 min.

3. Bag bananerne 15-20 min. i ovnen til skallen er sort og bananerne meget bløde.

4. Bland yoghurt og ahornsirup til saucen.

5. Skræl bananerne og læg dem på 4 store tallerkener. Fordel kumquattene og sukkerlagen omkring bananerne. Ved serveringen lægges lidt yoghurtsauce på hver side af kumquattene.